About

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.OHellas είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό την ανάπτυξή εφαρμογών των  φυσικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα μεθόδων και εφαρμογών αυτοματισμών και ρομποτικής στην εκπαίδευση και στην κοινωνία ευρύτερα. Στο πλαίσιο του σκοπού του με δεδομένο ότι επιδιώκουμε την ανοιχτή και απρόσκοπτη ανταλλαγή απόψεων και συνεργασιών με κάθε ενδιαφερόμενο , δίνουμε βάρος στη προώθηση και ενθάρρυνση όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ιδιωτών /φορέων/ οργανισμών στην ενασχόληση τους με τομείς των νέων τεχνολογιών και της ρομποτικής.

 

Έχοντας ως φιλοδοξία του να καταστήσει καταρχήν ενήμερους αλλά κυρίως ενεργούς όλους τους πολίτες της ελληνικής κοινωνίας  σε θέματα τεχνολογίας και ρομποτικής, ο WROHellas λειτουργεί  με  όραμα την  τεχνολογική καινοτομία και γι αυτό δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των νέων. Αυτό άλλωστε είναι εμφανές και από τη σύνθεση του ,που περιλαμβάνει τους πλέον  αναγνωρισμένους επιστήμονες- ακαδημαϊκούς δασκάλους  σε παιδαγωγικά και τεχνολογικά θέματα, όπως οι κκ Ροβέρτος Κινγκ (ομότιμος καθηγητής Παν. Πατρών), Αντώνιος Τζες (πρόεδρος τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών &.Μηχανικών Η/Υ Παν Πατρών ),  Δημήτρης Αλιμήσης (καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ ) κλπ .

Κάθε χρόνο οργανώνει τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με συνδιοργανωτές την ΠΕΚΑΠ, την ΙΕΕΕ και την Διερευνητική Μάθηση

 

Σημειώστε  ότι o οργανισμός  WRO™  (World Robot Olympiad) είναι ένα παγκόσμιο Trademark, με κορυφαία δράση του- εκτός όλων των άλλων- την διοργάνωση της παγκόσμιας ολυμπιάδας εκπαιδευτικής ρομποτικής (www.wroboto.org). Το 2011 θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι  18-20 Νοεμβρίου

 

Ο WROHellas στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει σημαντικές δράσεις όπως :

 

 • Η διοργάνωση του 1ου και 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με αλματώδη αύξηση (50%) συμμετοχών από τον 1ο στον 2ο ( οι νικήτριες ομάδες μαθητών από κάθε ηλικιακή κατηγορία λαμβάνουν μέρος στην παγκόσμια ολυμπιάδα ρομποτικής)
 • Οργάνωση και χρηματοδότηση των Ελληνικών ομάδων στην  πρώτη τους συμμετοχή σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που διεξήχθη 7-9 Νοεμβρίου 2009 στη Ν. Κορέα και 5-7 Νοεμβρίου 2010 στη Μανίλα.
 • Πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε σχολεία του Δήμου Ροδίων με την ονομασία «Φτιάχνουμε Ρομπότ Στη Ρόδο» σε συνεργασία με τον δήμο Ρόδου (μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) , το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (χρηματοδότηση του προγράμματος)
 • Πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε σχολεία του δήμου Αθηναίων με την ονομασία «Εκπαιδευτική Ρομποτική» σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) ,την δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία ΔΑΕΜ (χρηματοδότηση του προγράμματος)
 • Έκδοση σε τακτική βάση του ηλεκτρονικού περιοδικού WRO™ Magazine όπου περιγράφονται οι δράσεις οι στόχοι και τα αποτελέσματα των πεπραγμένων του WRO™ Hellas . Το περιοδικό έχει απήχηση σε ένα αναγνωστικό κοινό που ξεπερνά τα 3500 άτομα που προέρχονται κυρίως από τον χώρο της εκπαίδευσης .
 • Οργάνωσε την 1η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική: Οφέλη από την εισαγωγή της στη υποχρεωτική εκπαίδευση» Τα πρακτικά είναι αναρτημένα στο δικτυακό τόπο http://WROHellas.gr/ημερίδα/. Η ημερίδα διεξήχθη στο μουσείο Μπενάκη
 • Οργανώνει σε εθελοντική βάση WRO Πυρήνες σε όλη τη χώρα με σκοπό την προώθηση των νέων τεχνολογιών  και ειδικά της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην υποχρεωτική εκπαίδευση

O WRO (World Robot Olympiad ) είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από 8 – 17 ετών να εμπλακούν  σε μία διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος  χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες στην σημερινή εποχή . Μέσα από την διαδικασία του διαγωνισμού οι μαθητές που συμμετέχουν μαθαίνουν να σκέφτονται δημιουργικά , δουλεύουν σε ομάδες ,να συνεργάζονται , να χρησιμοποιούν εργαλεία και να χρησιμοποιούν γνώσεις που μαθαίνουν στο σχολείο προκειμένου να λύσουν τα προβλήματα που τίθενται από την επιτροπή του διαγωνισμού . Ο W.R.O. είναι η τελική φάση ενός διαγωνισμού ρομποτικής που διοργανώνεται από κάθε χώρα μέλος του WRO. Όσες ομάδες προκριθούν στους αντίστοιχους εθνικούς διαγωνισμούς θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του WRO που για την περίοδο 2009-2010 θα γίνει στις Φιλλιπίνες

Φέτος (2009-2010) θα είναι η 7η συννεχόμενη χρονιά του WRO .Μερικά ιστορικά στοιχεία για την τελική Φάση του Διαγωνισμού :

 • 1ος WRO (03-04) Έγινε στην Σιγκαπούρη και συμμετείχαν 13 χώρες ,89 ομάδες, συνολικά  356 διαγωνιζόμενοι
 • 2ος WRO (04-05) Έγινε στην Ταϊλάνδη και συμμετείχαν 12 χώρες ,122 ομάδες , συνολικά 488 διαγωνιζόμενοι
 • 3ος WRO (05-06) Έγινε στην Κίνα και συμμετείχαν 16 χώρες , 205 ομάδες , συνολικά 820 διαγωνιζόμενοι
 • 4ος WRO (06-07) Έγινε στην Ταϊβάν και συμμετείχαν 17 χώρες , 178 ομάδες , συνολικά 712 διαγωνιζόμενοι
 • 5ος WRO (07-08) Έγινε στην Ιαπωνία και συμμετείχαν 19 χώρες , 181 ομάδες , συνολικά 724 διαγωνιζόμενοι
 • 6ος WRO (08-09) Έγινε στην Ν. Κορέα και συμμετείχαν 35 χώρες , 226 ομάδες, συνολικά 904 διαγωνιζόμενοι (1η Ελληνική συμμετοχή)

Επόμενες διοργανώσεις:

 • 7ος WRO Φιλλιπίνες (Μανίλα)
 • 8ος WRO Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι)
 • 9ος WRO Ρωσία (Μόσχα)

Επιτροπή Διοργάνωσης WRO

Region Name Organization
China Mr. Meng XING China Association for Science and Technology
China Mr. Eugene ZHANG Semia Ltd.
Chinese Taipei Dr. Han Pang HUANG National Taiwan University
Chinese Taipei Mr. Johnson JAN ESUN Robot Association
Denmark Mr. Lars VAHL LEGO Education
WRO Secretary General
Japan Dr. Norikane KANAI Kanagawa Institute of Technology
Japan Mr. Yasuhide KOBAYASHI AFREL Co.Ltd.
Korea Ms. Gye-hee CHOI Advanced Learning Co.Ltd.
Korea Dr. Jin S. LEE POHANG University of Science and Technology
Singapore Dr. Marcelo ANG National University of Singapore
WRO Chairman 2009
Singapore Mr. Clarence SIRISENA Science Centre Singapore
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: